Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párnacsücske

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Karácsony, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint sütésálló sárgabaracklekvár 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
kevés cukor 402 0 0 99.9 0 0
1/2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
45 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg háj ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéshájat hideg vízben megáztatjuk, megtisztítjuk és ledaráljuk. Késsel 18 dkg liszttel összedolgozzuk és tömbbé formázzuk. Közben a fél deci tejet az élesztővel, a cukorral és két evőkanál liszttel kovásszá futtatjuk.
Ha megkelt, hozzáadjuk a többi lisztet, a tojássárgákat, sót, és kemény, sima tésztává dolgozzuk. Nem kell keleszteni, rögtön lóhere formára nyújtjuk, a hideg hájat a közepére tesszük és a tészta leveleit ráhajtjuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd képzeletben 3 részre osztjuk. Először jobbról hajtjuk a közepe felé, majd balról. Ez a szimpla hajtás. 180 fokot elfordítjuk a tésztát. Kinyújtjuk és képzeletben 4 felé osztjuk. Jobbról és balról is behajtjuk a közepe felé, majd a közepénél egymásra hajtjuk. Ez a dupla hajtás. Végül ismét 180 fokot elfordítjuk és szimpla hajtást végzünk. Pihentetés nélkül késfok vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval 6x6 cm-es kockára vágjuk. A közepükre kiskanál sütésálló baracklekvárt teszünk, félbehajtjuk és lekenjük tojásfehérjével, majd meghintjük darált dióval. Fél órát langyos helyen kelesztjük és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.









Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)