Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos-paprikakrémes csirkemell baconban sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál paprikakrém (édes) 0 3.3 1 9.3 0 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A baconszeletekkel kibélelünk egy sütőformát, úgy, hogy majd a tetejére vissza tudjuk hajtani. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük. A tejfölbe keverjük a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük és összeforgatjuk a reszelt sajttal. A krém harmadát a formába öntjük, ráterítjük a csirkemell felét. Beborítjuk a vékonyra metélt kápiapaprikával, majd a krém második harmada jön. Ismét csirkemell és krém következik. Visszahajtjuk a bacont és a formát fedjük le szorosan alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, még 15-20 percig pirítsuk. Kicsit hagyjuk pihenni, végül a formából kivéve, szeleteljük fel. Hidegen még szebben szeletelhető.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)