| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál paprikakrém (édes) | 0 | 3.3 | 1 | 9.3 | 0 | 0 |
| 1 db kápia paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 15 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A baconszeletekkel kibélelünk egy sütőformát, úgy, hogy majd a tetejére vissza tudjuk hajtani. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük. A tejfölbe keverjük a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük és összeforgatjuk a reszelt sajttal. A krém harmadát a formába öntjük, ráterítjük a csirkemell felét. Beborítjuk a vékonyra metélt kápiapaprikával, majd a krém második harmada jön. Ismét csirkemell és krém következik. Visszahajtjuk a bacont és a formát fedjük le szorosan alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, még 15-20 percig pirítsuk. Kicsit hagyjuk pihenni, végül a formából kivéve, szeleteljük fel. Hidegen még szebben szeletelhető.