Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almaecet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 12000 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Házi befőzés, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 kg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy ötliteres befőttesüvegbe belerakunk 2 kg lereszelt almát. 3 liter vizet felforralunk, majd belekeverjük a cukrot. Kevergetve feloldjuk és langyosan az almára öntjük. Gézbe tekert kenyeret (kovászos legyen) fektetünk rá. Tányérral lefedve 8 napig meleg helyen érleljük. Vásznon leszűrjük és tovább érleljük. A tetején képződött hártyás anyagot leszedjük és a tiszta lét csővel lefejtjük. Kevés lében, az aljával együtt eltesszük, a továbbiakban a kenyér helyett használhatjuk. A többi tiszta lé a tökéletes almaecet.
Salátákhoz, diétákhoz használható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)