Almaecet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Házi befőzés, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Egy ötliteres befőttesüvegbe belerakunk 2 kg lereszelt almát. 3 liter vizet felforralunk, majd belekeverjük a cukrot. Kevergetve feloldjuk és langyosan az almára öntjük. Gézbe tekert kenyeret (kovászos legyen) fektetünk rá. Tányérral lefedve 8 napig meleg helyen érleljük. Vásznon leszűrjük és tovább érleljük. A tetején képződött hártyás anyagot leszedjük és a tiszta lét csővel lefejtjük. Kevés lében, az aljával együtt eltesszük, a továbbiakban a kenyér helyett használhatjuk. A többi tiszta lé a tökéletes almaecet. Salátákhoz, diétákhoz használható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||