Carpaccio süllőből
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
süllő |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
105 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A süllőfiléket vágjuk hajszálvékony szeletekre. A citrom kicsavart levéből és az extra szűz olívaolajból, némi só és bors hozzáadásával, keverjünk páclevet és forgassuk össze a süllőszeletekkel. Lefedve 20 percig hagyjuk állni, majd lecsepegtetve, egymást félig fedve, rakjuk, gusztusosan tálra a halszeleteket. Finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva, pirítóssal tálaljuk.
A süllő gyönyörűen kifehéredik a páclében, mintha főtt lenne, más, édesvízi hal, nem igazán alkalmas ennek az ételnek az elkészítéséhez.
Igazi, különleges előétel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)