Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tonhalas-olivás saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tonhal olaját leöntjük és félretesszük. A salátát és a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot félbe-negyedbe szeljük. A tojásokat keményre főzzük és kihűtve, karikára vágjuk, az olívabogyókat felkockázzuk. Az ecetből, a tonhal olajából, sóval, borssal ízesítve öntetet keverünk és hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát. A tonhalat darabokra szedjük, majd összeforgatjuk a saláta hozzávalóit. Frissen tálaljuk, ezért az alapanyagokat előre hűtsük be.
Pirítóst vagy sós kekszet kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)