Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bazsalikomos kagylósaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 doboz kagylókonzerv ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újhagymát vágjuk vékony karikára, a zöldjével együtt. A lilahagymát metéljük apróra. A koktélparadicsomot szeljük félbe vagy negyedbe. A kápiapaprikát kockázzuk apróra. A bazsalikomleveleket tépkedjük szét, majd mindent forgassunk össze a lecsepegtetett kagylóhússal. A kagyló olajához adjuk hozzá a lime lereszelt héját és a citrusok kicsavart levét. Egészítsük ki, annyi olívaolajjal, hogy a citruslé háromszorosa legyen az olajos rész, majd fűszerezzük sóval, borssal.
Tálalás előtt forgassuk össze az öntetet a salátával és forró pirítóssal tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)