Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kagylós zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 doboz kagylókonzerv ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
15 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajban eltett kagyló levét leöntjük. A citrom és a lime héját lereszeljük és az olajba tesszük. Hozzácsavarjuk a levét és, annyi olajjal öntsük fel, hogy a citruslé háromszorosa legyen. Ízesítsük a finomra vágott fokhagymával és bazsalikommal, sóval és borssal. A vékony karikára szelt hagymaféléket, a félbe-negyedekbe vágott paradicsomot, a kockára vágott paprikát, a rukkolával és a kagylóhússal keverjük át. Végül, tálalás előtt, a jól összerázott öntettel összeforgatva, forró pirítóssal vagy kenyérchpisszel tálaljuk.
Előételnek vagy borkorcsolyának adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)