Tonhalas-olivás saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A tonhal olaját leöntjük és félretesszük. A salátát és a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot félbe-negyedbe szeljük. A tojásokat keményre főzzük és kihűtve, karikára vágjuk, az olívabogyókat felkockázzuk. Az ecetből, a tonhal olajából, sóval, borssal ízesítve öntetet keverünk és hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát. A tonhalat darabokra szedjük, majd összeforgatjuk a saláta hozzávalóit. Frissen tálaljuk, ezért az alapanyagokat előre hűtsük be. Pirítóst vagy sós kekszet kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||