Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Brassói aprópecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sült, Párolt, Tárcsa, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
20 dkg kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott kolozsvári szalonnát, egy evőkanál olajon zsírjára sütjük és a finomra vágott hagymafélékkel összepároljuk. A dobókockányira vágott húst belekeverjük, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Kevés vizet, szükség szerint hozzáadva, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A krumplit kis kockára vágva sós vízben megfőzzük és leszárítva, a félretett olajban, ropogósra sütjük. A húsos raguhoz keverve tálaljuk.
Savanyúságot és friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)