| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 3 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 6 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 8 szelet bőrös malacgerinc | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szeleteld bőrös karajt a tenyerünk élével kiverjük, majd a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Ez lehet pár óra vagy egy éjszaka. A húst lecsepegtetjük, majd szárazra itatjuk és a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A középforróra hevített olajban, egyszer megfordítva, pirosra sütjük. Párolt káposztával, petrezselymes burgonyával és szeletelt almával tálaljuk.