A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúcombot. Jól összesütjük, majd belekeverjük a rizst és ha, az is átpirult, felöntjük 2 pohár vízzel. A levét ... tovább
A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a ... tovább
A vékony szeletekre vágott tarját sóval, borssal meghintjük, majd a tenyerünkkel gyengéden kinyomkodjuk és a felhevített zsíron mindkét oldalát átsütjük. A húst kiszedjük és félre tesszük. A zsiradékban a finomra vágott ... tovább
A felhevített olajon pirítsuk át a fnomra vágott hagymát, majd a tésztát rádobva, süssük barnulásig. Szórjuk rá a bulgurt és öntsük föl az alaplével. Takarékon forraljuk össze, majd konyharuhát téve a fedő alá, még negyed ... tovább
A garnélát forró sós vízben fél perc alatt előfőzzük. Megtisztítjuk, ha kell és felkockázzuk. A dinnyét apróra vágjuk és a finomra metélt lilahagymával, a garnélával és a salátaöntettel átforgatjuk. A lime levét, a finomra ... tovább
Az előfőzött pacalt felcsíkozzuk. A felkarikázott padlizsánt besózzuk, majd egy órát csepegni hagyjuk. Végül letörölgetve kevés olajon pirosasra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük. Kevés olajon összepirítjuk a finomra vágott ... tovább
A lazacot, a lilahagymát, a kapribogyót és az olívát finomra vágjuk, majd a borssal és a citromlével ízesítve elkeverjük. Kerek formába nyomkodjuk és feldíszítve tálaljuk.
Vajas pirítósra kenve fogysztjuk. ... tovább
A finomra vágott halhúst a fűszerekkel jól átkeverjük és ha szükséges utófűszerezzük. Előkészített formába nyomkodjuk, ez lehet egy kimosott májkrémes konzerv is, majd salátával díszítve tálaljuk. Kiporciózva rakjuk ... tovább
A halat kiszálkázzuk, majd a bőrét lehúzva apróra vágjuk. A finomra vágott kaporral, az aprított kaprival és olajbogyóval elkeverjük. Megfűszerezzük, a citromlével megcsepegtetjük és elkeverve 20 percig hűtőben állni hagyjuk. ... tovább
A bő órára mélyhűtőbe tett bélszínt vékonyra szeljük, majd két sütőpapír között, még vékonyabbra nyújtjuk. Tálra terítjük és a citromlével elkevert olajjal megkenve, a fűszerekkel meghintve, kevés parmezánnal és némi ... tovább