Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tabáni saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Reggeli, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
3 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A főtt tojást, a lilahagymát és a sonkát apróra vágjuk, a héjában főtt, megtisztított burgonyát almareszelőn lereszeljük. A tojássárgájához adjuk a cukrot, a mustárt, a citromlét és az olajjal majonézzé keverjük. Sózva, borsozva belekeverjük a tejfölt. Végül a saláta hozzávalóival összeforgatjuk.
Pirított barnakenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)