Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rétes maradék húslevesből

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg főtt marhahús 0 ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 szál főtt fehérrépa 0 ? ? ? ? ?
1 db főtt zeller 0 ? ? ? ? ?
2 szál főtt sárgarépa 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a darálékot és egy tojást. A leveles tészta hosszanti részére halmozzuk a keveréket, majd szorosan feltekerjük. A félretett, felvert tojással lekenjük, megszurkájuk. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, pirosra sütjük. 5 centis darabokra vágva előételként vagy nagyobbra hagyva, különböző mártásokkal, önálló vacsoraként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)