Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Aszalt szilvás banánkenyér

A lisztből és a vajból elveszünk egy keveset, majd a kevés liszttel az apróra vágott aszalt szilvát összeforgatjuk. Némi vajjal, kikenjük a sütőedényt és liszttel meghintjük. A héjas mandulát, liszt finomságúra daráljuk, ... tovább

Serrano sonkába tekert zöldséges pirítós

Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát ... tovább

Korhely burgonyagerinc

A burgonyát hájában puhára főzzük, de használhatunk maradék főtt burgonyát is, majd apró kockára vágjuk. Felcsíkozzuk a kétféle paprikát és retket, a virslit vékony karikára vágjuk. Kevés vízben, forralva, feloldjuk a ... tovább

Sajtos-gombás húspástétom

A lapockát ledaráljuk. A sajtokat lereszeljük. A lecsepegtetett gombát apróra vagdaljuk. A hozzávalókat összekeverjük és olajjal kikent morzsával kihintett tepsibe simítjuk. Fóliával tepsit szorosan befedjük, majd egy nagyobb ... tovább
cimkék

Gombás rakott hús

Az olaj felén megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd zsírjára sütjük rajta a zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval és borssal ízesített, vékonyra szelt hagymát. A többi olajjal kikenünk egy tepsit, beleterítjük a ... tovább

Csípős szardíniakrém

Az újhagymát megtisztítjuk és félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kiskanálnyi sóval elkeverjük és kicsit állni hagyjuk. A szardíniakonzervet, az olajával együtt, villával áttörjük. Hozzákeverjük a langyos vajat, a ... tovább

Kolbászos savanyúkáposzta saláta

A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk, majd lecsepegtetjük. Néhány vágással rövidebb szálakra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk és kevés sóval átforgatva állni hagyjuk. Az olajba ropogósra sütjük a vékonyra szelt ... tovább

Tavaszi sertésszűz

A felszeletelt sertésszüzet a tenyerünkkel kiveregetjük, megsózva, megborsozva meghintjük fátyolnyi liszttel. 2 evőkanál felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A húst kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékhoz ... tovább

Gombás-sonkás-tojással töltött sertésborda csőben sütve

A kétujjnyi szeletekre vágott karajt felszúrjuk, az üreget az ujjunkkal feltágítjuk. A felhevített, egy evőkanál vajon átsütjük a finomra vágott gombát, a sonkát, végül hozzákeverjük a felvert tojásokat. Lágy rántottává ... tovább