Gombás-sonkás-tojással töltött sertésborda csőben sütve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
20 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
5 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
20 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
1 üveg
gombakonzerv |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kg
sertéskaraj |
159 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kétujjnyi szeletekre vágott karajt felszúrjuk, az üreget az ujjunkkal feltágítjuk. A felhevített, egy evőkanál vajon átsütjük a finomra vágott gombát, a sonkát, végül hozzákeverjük a felvert tojásokat. Lágy rántottává sütjük. A masszát a hússzeletekbe töltjük, majd fogpiszkálóval megtűzzük. A hússzeleteket átsütjük a félretett vajban. A töltött szeleteket tepsibe tesszük és a sütőzsiradékkal leöntjük. Ráööntjük a tejszínt és a reszelt sajttal meghintjük. 175 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 30 perc alatt puhára sütjük.
Rizi-bizivel tálaljuk.
Kitűnő vendégváró, előre elkészíthető, frissen csak sütni kell.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)