Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás-sonkás-tojással töltött sertésborda csőben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gombafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 üveg gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
1 kg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétujjnyi szeletekre vágott karajt felszúrjuk, az üreget az ujjunkkal feltágítjuk. A felhevített, egy evőkanál vajon átsütjük a finomra vágott gombát, a sonkát, végül hozzákeverjük a felvert tojásokat. Lágy rántottává sütjük. A masszát a hússzeletekbe töltjük, majd fogpiszkálóval megtűzzük. A hússzeleteket átsütjük a félretett vajban. A töltött szeleteket tepsibe tesszük és a sütőzsiradékkal leöntjük. Ráööntjük a tejszínt és a reszelt sajttal meghintjük. 175 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 30 perc alatt puhára sütjük.
Rizi-bizivel tálaljuk.
Kitűnő vendégváró, előre elkészíthető, frissen csak sütni kell.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)