Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos savanyúkáposzta saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Buli, Szilveszter, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk, majd lecsepegtetjük. Néhány vágással rövidebb szálakra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk és kevés sóval átforgatva állni hagyjuk. Az olajba ropogósra sütjük a vékonyra szelt kolbászt és lecsepegtetve ezt is félre tesszük. Tálalás előtt, legalább fél órával, a káposztát és a lilahagymát kevés sütőzsiradékkal összedolgozzuk. A joghurtot simára keverjük a sóval és a felaprított kaporral. Mielőtt asztalra adjuk, forgassuk bele a salátába a kolbászt, azért csak ekkor, hogy ropogós maradjon. Vajas barna kenyérrel tálaljuk. Az öntetet ki-ki maga csöpögtesse rá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)