Kolbászos savanyúkáposzta saláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
füstöltkolbász |
315 |
14.5 |
28.3 |
0.2 |
0 |
132 |
40 dkg
savanyúkáposzta |
20 |
1.1 |
0.2 |
3.4 |
2.1 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk, majd lecsepegtetjük. Néhány vágással rövidebb szálakra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk és kevés sóval átforgatva állni hagyjuk. Az olajba ropogósra sütjük a vékonyra szelt kolbászt és lecsepegtetve ezt is félre tesszük. Tálalás előtt, legalább fél órával, a káposztát és a lilahagymát kevés sütőzsiradékkal összedolgozzuk. A joghurtot simára keverjük a sóval és a felaprított kaporral. Mielőtt asztalra adjuk, forgassuk bele a salátába a kolbászt, azért csak ekkor, hogy ropogós maradjon. Vajas barna kenyérrel tálaljuk. Az öntetet ki-ki maga csöpögtesse rá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)