Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Tavaszi reteksaláta

A retket uborkagyalun felszeleteljük, majd besózva kicsit félretesszük. Az újhagymát, a zöldjével együtt, vékony karikára vágjuk. A reszelt sajtot a tejfölbe keverjük és hozzáforgatjuk a lecsepegtetett retket és a hagymát. Hagyjuk ... tovább

Medvehagymás-gombás túróslepény

A szalonnát és a bacont kockára vágjuk. A szalonnát pörcösre sütjük, majd a bacont hozzáadjuk és szintén zsírjára sütjük. A sült szalonnát szűrőkanállal tálba szedjük. A nagyobb kockára szelt gombát a zsiradékon, addig ... tovább

Csirkecomb olívás paradicsommártásban

A csirkecombokat, jobban járunk, ha csak felsőcombból készítjük, sózzuk és borsozzuk. A felhevített olajon elősütjük a húst, majd kivesszük és a zsiradékon a finomra vágott hagymaféléket és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. ... tovább

Siklósok kuglófja

Doboz vagy bögre helyett, a joghurt poharát használjuk. A sütemény hozzávalóit, egy tálban, keverjük sima masszává. A legvégén forgassuk bele a csokoládés tortadarát és öntsük magasabb tepsibe vagy kuglófformába, melyet ... tovább

Epres-krémes torta

Az epret kicsumázzuk és a piskótával együtt apró kockára vágjuk. A piskótakockákat megöntözzük a rum és a kávé keverékével, majd összeforgatjuk, a forró sárgakrémmel és az eperrel. Kerek tortaformába nyomkodjuk. A tetejét ... tovább

Rántott kelgombóc kolbásszal töltve

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra ... tovább

Tűzdelt őzgerinc zöldborsos epermártással

Az őzgerincet a páclében tartjuk 2 napig, majd lehártyázzuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. A felhevített zsiradékon körös-körül barnára sütjük. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és a sóval, ... tovább

Zúzás zöldsaláta

Két evőkanál olajon megpároljuk a finomra metélt vöröshagymát, majd átsütjük rajta az apró kockára vágott zúzát, kevés vízzel felöntve, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve, fő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges ... tovább

Mátrai saláta

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd belereszeljük az almát, hozzáadjuk, a kis darabokra vágott, ananászt, a reszelt sajtot és a vékony csíkokra vágott sonkát. Tálalás előtt, belekeverjük, a laskára metélt ... tovább

Mangoldos báránykrokett paradicsommártással

Tulajdonképpen, a maradék sült felhasználására született ez a recept. A sült húst, ha szükséges, csontozzuk ki. A mangoldot, ha nem egészen zsenge, sós vízben főzzük elő pár percet. Ha kihűlt, jól csavarjuk ki a nedvességet ... tovább