| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 10 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 | 
| 6 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
| 3 csokor újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 4 csokor hónapos retek | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A retket uborkagyalun felszeleteljük, majd besózva kicsit félretesszük. Az újhagymát, a zöldjével együtt, vékony karikára vágjuk. A reszelt sajtot a tejfölbe keverjük és hozzáforgatjuk a lecsepegtetett retket és a hagymát. Hagyjuk hűtőben összeérni, tálalás előtt sóval és fehérborssal ízesítjük.