| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 1 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csokor medvehagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 10 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 40 dkg gomba | 40 | 5.9 | 0.5 | 3.3 | 3 | 0 |
| 25 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 6 evőkanál rétesliszt | 349 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 |
| 6 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 kg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szalonnát és a bacont kockára vágjuk. A szalonnát pörcösre sütjük, majd a bacont hozzáadjuk és szintén zsírjára sütjük. A sült szalonnát szűrőkanállal tálba szedjük. A nagyobb kockára szelt gombát a zsiradékon, addig sütjük, amíg a leve el nem fő. A túrót 6 tojássárgájával, a lisztfélékkel, borssal, kevés sóval ( a szalonna is sós), a sült szalonnával és a gombával elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a 6 tojásfehérjéből vert habot, majd vajjal kikent, morzsával behintett tepsibe simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ekkor rákenjük a tejfölben elkevert 4 tojás és a vékony csíkokra vágott medvehagyma keverékét, melyet sóval ízesítünk. A sütő hőmérsékletét 175 fokra emelve, további 20 percig sütjük. Hidegen vágjuk kockára. Pompás bor, avagy sörkorcsolya.