Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecomb olívás paradicsommártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 dl édes vörösbor ? ? ? ? 0 0
5 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat, jobban járunk, ha csak felsőcombból készítjük, sózzuk és borsozzuk. A felhevített olajon elősütjük a húst, majd kivesszük és a zsiradékon a finomra vágott hagymaféléket és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Felöntjük a borral és elforraljuk a levét, ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, beleszórjuk a fűszereket és felforraljuk. Visszatesszük a csirkecombokat a lábasba és puhára főzzük. A főzés vége felé hozzáadjuk a feldarabolt olívát is.
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)