Sörben párolt, hagymás, gombás sertésborda
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 üveg
barnasör |
51 |
0 |
0 |
5.9 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csomag
erdei gomba |
41 |
5.7 |
0.4 |
3.8 |
6 |
0 |
5 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
60 dkg
sertéskaraj |
159 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szárított gombát áztassuk be a sörbe. A karajszeleteket gyengéden verjük ki, hintsük meg sóval és borssal és a felhevített olajban süssük elő. A hús sütőzsiradékához adjuk hozzá a vajat, majd a félfőre vágott hagymát beletéve, kis lángon, kevergetve, pároljuk aranybarnára. Legyünk türelmesek, ez legalább 20 perc. A sörből kivett gombát, ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra és adjuk a hagymához, ízesítsük kakukkfűvel és öntsük fel a sörrel. Tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött húst és fedő alatt pároljuk puhára. Végül a szaftját, nagy lángon forraljuk rövidre.
Knédlivel vagy burgonyapürével tálalhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)