Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörben párolt, hagymás, gombás sertésborda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 üveg barnasör 51 0 0 5.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csomag erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
5 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szárított gombát áztassuk be a sörbe. A karajszeleteket gyengéden verjük ki, hintsük meg sóval és borssal és a felhevített olajban süssük elő. A hús sütőzsiradékához adjuk hozzá a vajat, majd a félfőre vágott hagymát beletéve, kis lángon, kevergetve, pároljuk aranybarnára. Legyünk türelmesek, ez legalább 20 perc. A sörből kivett gombát, ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra és adjuk a hagymához, ízesítsük kakukkfűvel és öntsük fel a sörrel. Tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött húst és fedő alatt pároljuk puhára. Végül a szaftját, nagy lángon forraljuk rövidre.
Knédlivel vagy burgonyapürével tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)