Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges csirkeragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gombafélék, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 doboz csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
40 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és besózva félretesszük. A vajban megpirítjuk a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a szeletekre vágott gombát. Rászórjuk a zsenge zöldborsót és a finomra vágott zöldpetrezselymet, kevés víz hozzáadásával, majdnem puhára pároljuk. A csirkemellcsíkokat liszttel meghintjük és a felhevített olajban kevergetve pirosra sütjük. Hozzátesszük a zöldborsós gombához, a leszűrt kukoricával együtt, fűszerezzük sóval, borsikafűvel és a tejszínt ráöntve összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)