| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| 20 dkg bulgur | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 maréknyi vöröslencse | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 db cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 |
| 1 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 maréknyi kesudió | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit állni. Öntsünk kevés olajat egy magasabb oldalú serpenyőbe és a csirkemelleket süssük hirtelen pirosra minden oldalán. Szedjük ki a húst, majd a megmaradt olajon pirítsuk meg a cukkinit. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára. Ha felszívta az összes vizet keverjünk hozzá egy kanál vajat. Kicsit pihentessük majd keverjük hozzá a megpárolt vöröslencsét. Tálaláskor szórjuk meg pirított kesudióval.