Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkebecsinált

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
25 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkedarabokat lebőrözzük, kicsontozzuk és kockára vágjuk. A bőrből és a csontból fél liter vízzel alaplevet főzünk. A felforrósított vajon fehéredésig sütjük a csirkehúst, majd hozzákeverjük a szintén felkockázott zöldségeket. Addig pirítjuk amíg enyhe színt kapnak, ekkor megszórjuk a liszttel, jól átkeverjük és megfűszerezzük. Mindig csak kevés alaplevet hozzáöntve, majdnem puhára pároljuk. Belekeverjük a zöldborsót és készre főzzük. Felöntjük a tejszínnel és nagy lángon sűrűsödésig forraljuk. Kevés citromlével ízesítjük és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Párolt rizzsel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)