Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szalonnás bab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főétel, Húsételek, Hétvégi ebéd, Buli, Advent, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Koleszban főztük, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg fehérbab 338 22.3 1 57.9 9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot bő vízben egy éjszakát áztatjuk. Majd friss vízben sóval, borssal, babérral és szemes borssal ízesítve, majdnem puhára főzzük. A vékonyra szeletelt kolozsvári szalonnát zsírjára sütjük Belekeverjük a finomra vágott hagymát, a bab főzőlevével felöntve puhára pároljuk. A finomra zúzott fokhagymát, borsikafüvet és paprikát adva hozzá felforraljuk. A babot belekeverjük és puhára főzzük, a végére rövid leve legyen. Friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)