Szalonnás bab
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
fehérbab |
338 |
22.3 |
1 |
57.9 |
9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A babot bő vízben egy éjszakát áztatjuk. Majd friss vízben sóval, borssal, babérral és szemes borssal ízesítve, majdnem puhára főzzük. A vékonyra szeletelt kolozsvári szalonnát zsírjára sütjük Belekeverjük a finomra vágott hagymát, a bab főzőlevével felöntve puhára pároljuk. A finomra zúzott fokhagymát, borsikafüvet és paprikát adva hozzá felforraljuk. A babot belekeverjük és puhára főzzük, a végére rövid leve legyen. Friss, puha kenyérrel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)