Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos birka-babgulyás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főétel, Macskajajra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
40 dkg birkacomb 306 16.9 26.4 0.3 0 84
20 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
30 adag burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint ecetes tárkony 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Átsütjük rajta a felkockázott birkacombot, hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket és felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük és majdnem puhára főzzük. Ekkor belekeverjük a felkockázott burgonyát, ízesítjük a tárkonnyal és a tárkonyecettel.
Friss, puha kenyérrel adjuk az asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)