Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhahúsos bableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főétel, Szabadban, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra metélt hagymát megpároljuk a forró olajon, hozzáadjuk a darált húst és kevergetve morzsásra pirítjuk. Beletesszük a kis kockára vágott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel és a parikával, jól elkeverjük és felöntjük vízzel, fűszerezzük, fedő alatt kis lángon puhára főzzük. A főzés utolsó öt percében hozzáöntjük a lecsepegtetett babot. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Ecetet, tejfölt és friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)