Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges-árpás marhaegytál

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Szabadban, Koleszban főztük, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 liter marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1.5 kg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
8 dkg árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon süssük pirosra a bacont, majd süssük át rajta, a sóval, borssal ízesített lisztben megforgatott marhahúskockákat. Ha jól megpirult keverjük bele a felkockázott hagymát, gombát és zellert. Ha, a hagyma, összeesett öntsük fel az alaplével és tegyük bele a babért. Háromnegyed óra múlva, szórjuk bele az árpát és a felkarikázott répaféléket. Fél órát főzzük kis lángon, majd keverjük bele, a kis kockára vágott burgonyát. Ismét főzzük 15 percig és tegyük bele a zöldborsót. Ha, szükséges, ízesítsük még sóval és főzzük készre. Ha sűrűbb ételt szeretnénk, habarjuk be, vízzel elkevert liszttel.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)