Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás rizses hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 adag olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Lefedhető, sütőálló tálban, a felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a kockára aprított hús fehéredésig sütjük rajta. Hozzákeverjük a csíkokra szelt káposztát, a felkarikázott répát és ezekkel is összesütjük. Közben fűszerezzük. Végül belekeverjük a rizst és felöntjük két pohár vízzel. A tetejére terítjük a vékonyra vágott paradicsomot és a tálat szorosan lefedve, 120 fokos sütőbe toljuk, egy órára.
Tartalmas téli vacsora.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)