Káposztás rizses hús (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 adag olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
60 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Lefedhető, sütőálló tálban, a felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a kockára aprított hús fehéredésig sütjük rajta. Hozzákeverjük a csíkokra szelt káposztát, a felkarikázott répát és ezekkel is összesütjük. Közben fűszerezzük. Végül belekeverjük a rizst és felöntjük két pohár vízzel. A tetejére terítjük a vékonyra vágott paradicsomot és a tálat szorosan lefedve, 120 fokos sütőbe toljuk, egy órára.
Tartalmas téli vacsora.