Káposztás rizses hús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Lefedhető, sütőálló tálban, a felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a kockára aprított hús fehéredésig sütjük rajta. Hozzákeverjük a csíkokra szelt káposztát, a felkarikázott répát és ezekkel is összesütjük. Közben fűszerezzük. Végül belekeverjük a rizst és felöntjük két pohár vízzel. A tetejére terítjük a vékonyra vágott paradicsomot és a tálat szorosan lefedve, 120 fokos sütőbe toljuk, egy órára. Tartalmas téli vacsora. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||