Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Chorizós ​​rizs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg chorizo kolbász 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tegyük botmixer poharába a paradicsomot, a fokhagymát, a zellert, a mézet, a citromlét és a fűszereket, majd zúzzuk össze. A chorizo kolbászról húzzuk le a bőrét és daraboljuk fel. A felhevített olajban süssük meg, majd lecsöpögtetve tegyük félre. A sütőolajában pároljuk üvegesre, a finomra vágott hagymát és paprikát, majd öntsük fel a paradicsomos lével. Öt percig főzzük, majd tegyük bele a kolbászt, a rizst és öntsünk rá a rizs kétszeres térfogatának megfelelő vizet. Húsz percig kis lángon pároljuk, majd hagyjuk még tíz percig pihenni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)