Szalonnás bab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főétel, Húsételek, Hétvégi ebéd, Buli, Advent, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Koleszban főztük, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A babot bő vízben egy éjszakát áztatjuk. Majd friss vízben sóval, borssal, babérral és szemes borssal ízesítve, majdnem puhára főzzük. A vékonyra szeletelt kolozsvári szalonnát zsírjára sütjük Belekeverjük a finomra vágott hagymát, a bab főzőlevével felöntve puhára pároljuk. A finomra zúzott fokhagymát, borsikafüvet és paprikát adva hozzá felforraljuk. A babot belekeverjük és puhára főzzük, a végére rövid leve legyen. Friss, puha kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||