| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kávéskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál fenyőmag | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 60 dkg
lapocka (sertés) |
286 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 72 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon a hagymaféléket átpároljuk, majd az apró kockára vágott lapockát fehéredésig sütjük rajta. Az ízesítőket belekeverve, mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Tört, pirított fenyőmaggal megszórva tálaljuk. Főtt szélesmetéltet kínáljunk hozzá.