| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 1 kávéskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 teáskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 evőkanál fenyőmag | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| 4 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 1 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 60 dkg				
		lapocka (sertés)  | 
					286 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 72 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A felhevített olajon a hagymaféléket átpároljuk, majd az apró kockára vágott lapockát fehéredésig sütjük rajta. Az ízesítőket belekeverve, mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Tört, pirított fenyőmaggal megszórva tálaljuk. Főtt szélesmetéltet kínáljunk hozzá.