Zöldséges csirkeragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gombafélék, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 doboz csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
40 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és besózva félretesszük. A vajban megpirítjuk a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a szeletekre vágott gombát. Rászórjuk a zsenge zöldborsót és a finomra vágott zöldpetrezselymet, kevés víz hozzáadásával, majdnem puhára pároljuk. A csirkemellcsíkokat liszttel meghintjük és a felhevített olajban kevergetve pirosra sütjük. Hozzátesszük a zöldborsós gombához, a leszűrt kukoricával együtt, fűszerezzük sóval, borsikafűvel és a tejszínt ráöntve összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.