Zöldséges csirkeragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gombafélék, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és besózva félretesszük. A vajban megpirítjuk a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a szeletekre vágott gombát. Rászórjuk a zsenge zöldborsót és a finomra vágott zöldpetrezselymet, kevés víz hozzáadásával, majdnem puhára pároljuk. A csirkemellcsíkokat liszttel meghintjük és a felhevített olajban kevergetve pirosra sütjük. Hozzátesszük a zöldborsós gombához, a leszűrt kukoricával együtt, fűszerezzük sóval, borsikafűvel és a tejszínt ráöntve összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||