A céklát fóliába tekerve, sütőben megsütjük. Amíg hűl a joghurtba keverjük a fűszereket és a gorombára vagdalt diót. A céklát meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Az almát hasonló csíkokra metéljük és megcsepegtetjük ... tovább
Az előző éjszakára beáztatott babot, friss, sóval, fokhagymával és babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük. Közben a félkarikára vágott lilahagymát besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az ecetet és a ... tovább
A szikkadt kifliket vagy a gubakiflit vágjuk vékony karikára. A meglangyosított tejben keverjük el a cukor felét, a vaníliás cukrot, a sót és a tojások sárgáját, majd forgassuk bele a kiflikarikákat. Közben egy tepsit kenjünk ki a ... tovább
Lehetőleg érett, magnélküli mandarint válasszunk. Két mandarin és egy citrom héját reszeljük le és 3 deci vízben tegyük fel főzni, majd a felére forraljuk be. A többi mandarin héját húzzuk le és vagdaljuk darabokra. A ... tovább
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Ha langyosra hűlt, hozzágyúrjuk a lisztet és a zsírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, majd ... tovább
A sört felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a fahéjat. A tojást kevés vízzel felverjük és állandóan kevergetve hozzáöntünk egy keveset a forró sörből, majd hozzáöntjük az egészet. Végül hozzákeverjük a vajat és a ... tovább
A narancs héját lereszeljük és kevés vízben puhára főzzük. A borhoz keverjük a cukrot és a narancs kicsavart levét. A hideg vízben megáztatott zselatint felolvasztjuk és a borba keverjük, majd poharakba öntve dermedni hagyjuk. ... tovább
A hozzávalókat jól összekeverjük, használjunk hozzá dagasztóspirált. Két evőkanállal szaggassuk középforró olajba és 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. Csepegtessük le, majd porcukorral megszórva, rummal vagy barackpálinkával ... tovább
Vastag falú edényben olajat melegítünk, a mandulát beledobva aranybarnára pirítjuk. A mandulát szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékba a rizst beleöntjük, folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. ... tovább
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét, a csipet sóval, kemény habbá verjük. A lisztből egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit, a sütőporral ... tovább