Vörösborkocsonya
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 4 dl				
		édes vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 | 
				
						
					| 6 lap				
		zselatin | 0 | 85 | 0.1 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		narancs | 41 | 0.6 | 0.2 | 8.5 | 2.2 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A narancs héját lereszeljük és kevés vízben puhára főzzük. A borhoz keverjük a cukrot és a narancs kicsavart levét. A hideg vízben megáztatott zselatint felolvasztjuk és a borba keverjük, majd poharakba öntve dermedni hagyjuk. Amikor kissé megszilárdult a tetejére szórjuk a narancshéjat. Hidegen tálaljuk.
Gyerekeknek ne adjuk!
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)