Túrós kiflifelfújt
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
2 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
4 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
50 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
1 liter
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
6 db
kifli |
120.1 |
4.1 |
0.7 |
25 |
1.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szikkadt kifliket vagy a gubakiflit vágjuk vékony karikára. A meglangyosított tejben keverjük el a cukor felét, a vaníliás cukrot, a sót és a tojások sárgáját, majd forgassuk bele a kiflikarikákat. Közben egy tepsit kenjünk ki a vajjal és hintsük ki morzsával. Ha a kifli felszívta a tejes keveréket, forgassuk össze, az áttört túróval, a mazsolával és, a maradék cukorral, kemény habbá vert tojásfehérjével. Simítsuk a tepsibe és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára. Úgy jó, ha a belseje kissé krémes marad. kockára vágva tálaljuk. Baracklekvárt, borsodót vagy mézzel ízesített tejfölt kínálhatunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)