Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós-almás rakott kalács

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Tizórai gyerekeknek , Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Édes, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
4 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
50 dkg kalács 403 11.8 10.5 64.9 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kalácsot kockára vágjuk és sütőben zsemleszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a túrót és a tejet, végül a kalácskockákat. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk. Beterítjük a kicsumázott és félfőre vágott almával. Megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral és 20 percre 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ezután leöntjük a tejföl félretett részével és további 20 percig sütjük. Langyosan vágjuk fel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)