Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Házi disznósajt

A sertésfejet gondosan megtisztítjuk, majd kuktába tesszük és leöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, rádobjuk a babért, az egész borsot, egy fel megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát, jól megsózzuk és a kuktát ... tovább

Virslis burgonya resztelve

A burgonyát kockára vágva megfőzzük, de jó a maradék főtt burgonya is. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott virslit. Ezt is kiszedjük és a ... tovább

Pulykacomb pörkölt

Az olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Rövid pirítás után beleforgatom a lebőrözött, kicsontozott és kockára vágott pulykacombot. Fehéredésig sütöm, ... tovább

Sült újburgonya

A burgonyát gondosan megmossuk, majd szükség szerint feldaraboljuk. Az olajat felhevítjük 160 fokra és részletekben sárgára sütjük a leitatott burgonyát. Fedő alatt hagyjuk saját gőzében puhulni, majd az olaj hőmérsékletét 180 ... tovább

Langyos kínaikel saláta

A chilipaprikát felaprítjuk, ízlés szerint a magját eltávolítjuk. A répát almareszelőn lereszeljük. Az olaj felében a paprikát és a répát átsütjük, de a répa maradjon roppanós. A megtisztított kelt vékony csíkokra vágva, a ... tovább

Louisianai babos rizs

A rizst főzzük meg előírás szerint, majd tegyük félre. A felforrósított, egy vőkanál olajon pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá, a felkockázott sonkát, pirítsuk meg, majd némi vízzel felöntve és fűszereket hozzáadva, ... tovább

Tejszínes pulykatokány

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított hagymát megpirítjuk rajta. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet és fehéredési sütjük. Hozzákeverjük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a zúzott ... tovább

Sonkás burgonyarakottas

Uborkagyaluval szeleteljük fel a megtisztított burgonyát. A vöröshagymát vágjuk kockára és pirítsuk meg a felhevített olajon, dobjuk hozzá a felcsíkozott gépsonkát, forgassuk át, majd borsozzuk meg és keverjük bele a zúzott ... tovább

Ecetes pepperóni

A paprikákat megmosom, lehetőleg különböző színűeket választok, mert szebben mutat és üvegekbe rakom. Két liternél, az ecet mennyiségével kevesebb, vizet forralok, a fűszereket beleszórom, majd ha felforrt, beledobom a sót és ... tovább

Pácolt rántott csirkecomb

A csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, a bőrt és a csontot tegyük el levesnek. A paprikakrémből, a mézből, a zúzott fokhagymából, ízlés szerint sózva, borsozva készítsünk krémet, majd kenjük rá a combokra és hagyjuk ... tovább