| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 teáskanál koriander | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 teáskanál mustármag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 dl ecet (20%-os) | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 kg pepperóni | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A paprikákat megmosom, lehetőleg különböző színűeket választok, mert szebben mutat és üvegekbe rakom. Két liternél, az ecet mennyiségével kevesebb, vizet forralok, a fűszereket beleszórom, majd ha felforrt, beledobom a sót és beleöntöm az ecetet. Ha újból felforrt ráöntöm a paprikára. Másnapig lefedem, majd pótolom a levét. Lezárom és mehet a kamrába.