Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ecetes pepperóni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sós, Savanyú, Csípős, Édes, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
4 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
4 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
2 kg pepperóni ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paprikákat megmosom, lehetőleg különböző színűeket választok, mert szebben mutat és üvegekbe rakom. Két liternél, az ecet mennyiségével kevesebb, vizet forralok, a fűszereket beleszórom, majd ha felforrt, beledobom a sót és beleöntöm az ecetet. Ha újból felforrt ráöntöm a paprikára. Másnapig lefedem, majd pótolom a levét. Lezárom és mehet a kamrába.
Érdemes kétfélét csinálni, édeset és csípőset.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)