Langyos kínaikel saláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 fej
kínaikel |
16 |
1.2 |
0.3 |
2 |
1.7 |
0 |
1 db
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
2 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 adag
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A chilipaprikát felaprítjuk, ízlés szerint a magját eltávolítjuk.
A répát almareszelőn lereszeljük. Az olaj felében a paprikát és a répát átsütjük, de a répa maradjon roppanós. A megtisztított kelt vékony csíkokra vágva, a megmaradt olajban néhány pillanatig pároljuk, éppen csak essen össze kicsit. Hozzákeverjük a répás keveréket és ráöntjük az ecetet. A tűzről levéve megsózzuk és átforgatjuk, mire langyosra hűl összeérik.
Szárazabb húsok pikáns körete.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)