Szecsuáni kínai kel saláta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
rizsecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 evőkanál
földimogyoró olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 db
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
| 1 fej
kínaikel |
16 |
1.2 |
0.3 |
2 |
1.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, apróra kockázva, beledobjuk. Kevergetve egy percig sütjük, majd, a lángot eloltva, ráöntünk két kupica vizet. Beleszórjuk a cukrot, hozzáöntjük az ecetet, megsózzuk és addig kevergetjük, amíg minden feloldódik. Összeforgatjuk a hagymával és a kellel, majd néhányszor átkeverve, tálalás előtt, egy-két órát hűtőben érleljük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)