Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fejes saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Húsvét, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A saláta torzsáját levágjuk és külső leveleit leszedjük. Gondosan megmossuk, hogy a levelei között megbúvó homokot és egyéb lakókat eltávolítsuk, majd lerázva a felesleges víztől megszabadítjuk. A citrom kicsavart levéből, a cukorból és a sóból kevés víz hozzáadásával levet készítünk. A felnegyedelt salátát beleforgatjuk, néhányszor megforgatva, fél órát állni hagyjuk, ne tovább, mert megfonnyad. lecsöpögtetve rakjuk salátástányérokra. készíthetjük ecettel is, de citrommal üdébb.
Bármilyen húsételhez illik, de a tojásosgaluska nélkülözhetetlen kísérője.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)