Fejes saláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
fejes saláta |
17 |
1.4 |
0.3 |
2 |
1.5 |
0 |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
3 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A saláta torzsáját levágjuk és külső leveleit leszedjük. Gondosan megmossuk, hogy a levelei között megbúvó homokot és egyéb lakókat eltávolítsuk, majd lerázva a felesleges víztől megszabadítjuk. A citrom kicsavart levéből, a cukorból és a sóból kevés víz hozzáadásával levet készítünk. A felnegyedelt salátát beleforgatjuk, néhányszor megforgatva, fél órát állni hagyjuk, ne tovább, mert megfonnyad. lecsöpögtetve rakjuk salátástányérokra. készíthetjük ecettel is, de citrommal üdébb.
Bármilyen húsételhez illik, de a tojásosgaluska nélkülözhetetlen kísérője.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)