A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg ... tovább
Tisztítsuk meg a polipot, a bőrét könnyebb lehúzni, ha, majd megfőtt. Forraljuk fel a borecetet fél liter vízzel és sóval. Dobjuk bele a polipot és főzzük kb egy óra hosszat. Szórjuk meg villával, hogy meggyőződjünk róla, hogy ... tovább
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira. Az ecetet forraljuk fel a fűszerekkel és a zöldségeket, részletekben, főzzük benne tíz percig. Rakjuk gusztusosan üvegekbe, végül öntsük fel ... tovább
Ascoli-ból származó olajbogyót használjunk. Ez jóval nagyobb, mint a hagyományos fajta, általában magozva kapható. Szupermarketekben lehet fellelni, ha találunk, tárazzunk be néhány üveggel.
Daráljuk le a kolbászt és a borjúhúst, ... tovább
A recepthez toscanai szalámit esetleg mortadellát használjunk. A magyar téliszalámi túl domináns, elnyomná az ízeket. a szalámit és a sajtot vágjuk, olajbogyónyi darabokra, majd a hozzávalókat fűzzük fogpiszkálóra. Permetezzük ... tovább
A kicsontozott húst vágjuk kilós darabokra. A fűszereket zúzzuk össze és keverjük el a sóval. A húsokat hintsük meg vastagon a fűszeres sóval és tegyük pácolókádba. A megmaradt sót hintsük rá, majd nehezékkel nyomtassuk le. 10 ... tovább
A szalonnából enyhe füstölésűt válasszunk, hogy ne uralkodjon az íze. A szegfűszeget porrá törjük. A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a tűzről levéve, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a szegfűszeget és a ... tovább
A csirkemellet sós vízben puhára főzzük vagy eleve főttet használunk. Hagyjuk kihűlni, majd lebőrözve és kicsontozva apró darabokra vágjuk. A zellert és az almát apró kockára vágjuk, a sárgarépát almareszelőn lereszeljük. A ... tovább
A reszelt hagymát pirítsuk át két evőkanál vajon. Ha barnulni kezd adjuk hozzá a darált lépet és májat. Süssük át és adjuk hozzá a citromhéjat, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a paradicsompürét. Pároljuk 10 percig, ha ... tovább
Az érett paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. A kenyérszeleteket, mindkét oldalukon, megpirítjuk. Faszenes ... tovább