Töltött olajbogyó rántva
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csipet
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
csirkehúsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
petrezselyemgyökér |
29 |
1.2 |
0.1 |
5.9 |
5.4 |
0 |
10 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
15 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
5 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
10 dkg
borjúcomb |
110 |
19.5 |
4.5 |
0.3 |
0 |
86 |
10 dkg
olasz kolbász |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 üveg
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Ascoli-ból származó olajbogyót használjunk. Ez jóval nagyobb, mint a hagyományos fajta, általában magozva kapható. Szupermarketekben lehet fellelni, ha találunk, tárazzunk be néhány üveggel.
Daráljuk le a kolbászt és a borjúhúst, majd süssük barnára a felhevített vajon. Öntsük hozzá a bort és a húsalaplét, majd keverjük bele, a szintén ledarált, szalonnát. Szórjuk rá a szerecsendiót és óvatosan sózzuk, mert több hozzávaló is sós. kevergetve pároljuk, majd süssük zsírjára. Ha a végén túl sok zsiradék lenne alatta öntsük le egy részét. Hagyjuk langyosra hűlni a húskeveréket és dolgozzuk össze egy tojással, a reszelt parmezánnal, a finomra metélt petrezselyemmel és két-három kanál zsemlemorzsával. A masszát habzsákból töltsük az olívák üregébe, majd hagyományos módon lisztbe tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk őket. Középforró olajban 10 perc alatt süssük aranybarnára.
Előételnek vagy borkorcsolyának tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)