Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött olajbogyó rántva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemgyökér 29 1.2 0.1 5.9 5.4 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
10 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
10 dkg olasz kolbász 0 ? ? ? ? ?
1 üveg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ascoli-ból származó olajbogyót használjunk. Ez jóval nagyobb, mint a hagyományos fajta, általában magozva kapható. Szupermarketekben lehet fellelni, ha találunk, tárazzunk be néhány üveggel.
Daráljuk le a kolbászt és a borjúhúst, majd süssük barnára a felhevített vajon. Öntsük hozzá a bort és a húsalaplét, majd keverjük bele, a szintén ledarált, szalonnát. Szórjuk rá a szerecsendiót és óvatosan sózzuk, mert több hozzávaló is sós. kevergetve pároljuk, majd süssük zsírjára. Ha a végén túl sok zsiradék lenne alatta öntsük le egy részét. Hagyjuk langyosra hűlni a húskeveréket és dolgozzuk össze egy tojással, a reszelt parmezánnal, a finomra metélt petrezselyemmel és két-három kanál zsemlemorzsával. A masszát habzsákból töltsük az olívák üregébe, majd hagyományos módon lisztbe tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk őket. Középforró olajban 10 perc alatt süssük aranybarnára.
Előételnek vagy borkorcsolyának tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)