Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kalabriai polipsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg polip 83 16 1.1 2 0 150
5 dl vörösborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tisztítsuk meg a polipot, a bőrét könnyebb lehúzni, ha, majd megfőtt. Forraljuk fel a borecetet fél liter vízzel és sóval. Dobjuk bele a polipot és főzzük kb egy óra hosszat. Szórjuk meg villával, hogy meggyőződjünk róla, hogy elég puha-e?. Hagyjuk hűlni, ha nem szeretjük vágjuk le a tapadókorongokat. Vágjuk apró kockára a testet és karikákra a csápokat. Keverjük el a polipdarabokat a zúzott fokhagymával, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel és bőségesen olívaolajjal. Hagyjuk hűtőben összeérni.
Kiváló előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)