Kalabriai polipsaláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
polip |
83 |
16 |
1.1 |
2 |
0 |
150 |
5 dl
vörösborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Tisztítsuk meg a polipot, a bőrét könnyebb lehúzni, ha, majd megfőtt. Forraljuk fel a borecetet fél liter vízzel és sóval. Dobjuk bele a polipot és főzzük kb egy óra hosszat. Szórjuk meg villával, hogy meggyőződjünk róla, hogy elég puha-e?. Hagyjuk hűlni, ha nem szeretjük vágjuk le a tapadókorongokat. Vágjuk apró kockára a testet és karikákra a csápokat. Keverjük el a polipdarabokat a zúzott fokhagymával, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel és bőségesen olívaolajjal. Hagyjuk hűtőben összeérni.
Kiváló előétel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)