Bruschetta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
8 szelet
zsúrkenyér |
303 |
9.6 |
4 |
57 |
0.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az érett paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk és a magos részét kanállal kivájjuk. A paradicsomhúst villával összetörjük. A kenyérszeleteket, mindkét oldalukon, megpirítjuk. Faszenes sütő fölött pirítva szinte más ételt kapunk. A pirított kenyérszeleteket, a félbevágott fokhagymagerezdekkel, bedörzsöljük, majd az extra szűz olívaolajjal bepermetezzük. Végül ráhalmozzuk az összetört paradicsomot, megsózzuk, megborozzuk és frissiben tálaljuk.
Könnyű nyári előétel, grillparti indítója lehet.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)