Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Crostini fekete olivával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Hétvégi ebéd, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
20 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kimagozott fekete olívabogyót az olívaolajjal botmixerben pürésítjük, majd sóval, borssal és citromhéjjal ízesítjük. A frissen készült pirítósokat bedörzsöljük fokhagymával és megkenjük az olívakrémmel.
Azonnal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)