Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1651 találat

Káposztás-virslis pizza

Az olaj felében pirítsuk meg a karikára vágott virslit, szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. Egy evőkanálnyi olajat eltéve, a többit öntsük a zsiradékhoz és pároljuk át rajta a félfőre vágott hagymát és a fűszereket. ... tovább

Túrós-spenótos burek

A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele. Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és ... tovább

Húsos burek

A húsokat daráljuk meg. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg két evőkanál olajon, majd öntsünk rá fél deci vizet és süssük zsírjára. Dobjuk rá a darált húsokat és folyamatos kevergetés mellett süssük fehéredésig. Hagyjuk ... tovább

Cukkinifelfújt

A paradicsomot meghámozzuk és kockára vágjuk. A vörös- és fokhagymát finomra metéljük. Egy evőkanál olajon a hagymaféléket megpároljuk, belekeverjük a paradicsomot, a mézet, a rozmaringot és sózva, borsozva összefőzzük, végül ... tovább

Paella sonkával, kolbásszal és kagylóval

A recept eredetileg chorizo kolbásszal és serrano sonkával készül, ha hozzájutunk ezekkel készítsük. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pároljuk meg benne a finomra vágott vöröshagymát, ha megpuhult adjuk hozzá a zúzott ... tovább

Gombás paella

Az olaj felét melegítsük fel és pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott gombát és sonkát. Ha a gomba a levét kiadta keverjük bele a rizst és átforgatva pároljuk öt percig, ... tovább

Tavaszi zöldségekkel párolt karaj

A szükség szerint feldarabolt zöldségeket a zöldségalaplében roppanósra főzzük. A felszeletelt, kissé kivert karajt sózzuk, borsozzuk és meghintjük liszttel. A felforrósított olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a ... tovább
cimkék

Csirkehússal töltött kínaikel

Vágjuk félbe a kínai kelt és a belsejét vágjuk ki, hogy tölthető kis csónakokat kapjunk. A kivágott darabokat aprózzuk fel. A csirkemellet vágjuk kis kockára, majd a vaj felén süssük meg. Fűszerezzük sóval, borssal félidőben ... tovább

Firenzei göngyölt hátszín

A hátszínt gondosan megtisztítjuk a hártyáitól és vékony, nagy szeletekre vágjuk. Gyengéden kiverjük és mindkét oldalát sóval, borssal meghintjük. A zöldfűszereket, és a háromféle hagymát finomra vagdaljuk. A sajtot ... tovább

Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal

8 evőkanál tapenade-ot elkeverünk a fűszerkeverékkel és tálalásig behűtjük. A tonhalat vastag szeletekre vágjuk, borsozzuk, az egyik citrom levével megcsepegtetve, 20 percre félretesszük. olívaolajjal megkenve, közepes magasságra ... tovább